November

Vildsvinet attackerade Anders. Anders Ahlqvist från Sandhem jagade i Velinga i slutet av november. Efter att ha skjutit ett vildsvin sökte Anders och jaktlaget efter det skadade djuret. När de hittade vildsvinet gick det till attack mot Anders.

– Vildsvinet fick syn på mig och jag på honom. Den tog sats och sprang rakt mellan mina ben och tryckte samtidigt upp betarna, berättade Anders som tackade sina jaktkompisar för att han överlevde.

Nobia varslade. Nobia i Tidaholm varslade 25 tillsvidareanställda i slutet av månaden. Om varslet verkställs blir 11 januari den sista arbetsdagen.

– Vi ser en lite svagare marknad, säger Ola Carlsson, VD för produktionsbolaget.

Utöver de 25 tillsvidareanställda fick dessutom 45 visstidsanställda sluta på Nobia den 30/11.

Tova Pettersson – Tidaholms luca.

Lucia lottades fram. För första gången lottades vem som skulle bli Tidaholms lucia. Och de här gången föll lotten på Tova Pettersson, som tyckte att det var roligt att vinna lottningen.

– Det är väl en upplevelse också. Men det är väl lite pinsamt... jag gillar inte att stå i ramljuset, log hon.

Annons

En händelserik och hektisk tid väntade på lucia med tärnor.

300 personer kom till manifestationen för att stödja Reza Rahimi.

Stort stöd till Reza. Stödet till Reza Rahimi har varit stort sedan dess att polisen hämtade honom i bostaden och förde honom till förvaringen i Göteborg i väntan på utvisning. 300 personer kom till manifestationen för att stödja Reza, som bott hos Siw och Magnus Bank i drygt två år, och Svenska kyrkan Tidaholms ungdomsgrupp har samlat in nästan 2500 namnunderskrifter som de överlämnade till riksdagsledamoten Annika Hirvonen Falk (MP).

– Man blir helt överväldigad över stödet Reza och vi som familj får, sa Siw Bank.

De flyttar till Nyborg. Tidaholmsanstalten ska byggas ut. Och det stör Tidaholms Brukshundklubbs verksamhet. Därför kommer klubbstuga och elljusen att flyttas. Tidaholms Brukshundsklubb och Tidaholms G&IF såg samordningsfördelar med att flytta verksamheten till Nyborg, giffarnas träningsplan. Och så kommer det nu att bli.

– Det är viktigt att klubben inte får sämre förutsättningar för sin verksamhet när vi avyttrar marken de varit på. Dessutom är det positivt att idrottsföreningar kan samverka, konstaterade kommunalrådet Anna-Karin Skatt (S).

Uppåt på skolranking. Tidaholm tog ett stort steg uppåt när Lärarförbundet presenterade årets skolranking. Tidaholm hoppade upp 101 platser och är numera på plats 75 av landets 290 kommuner.

– Det är ett långsiktigt arbete som har gett utslag nu, sa skolchef Anneli Alm.