Att det är en hel del prestige i kvällens match är ingenting som Lockerud Mariestad-tränaren förnekar.

– Spelarna i de båda lagen känner varandra bra. Många har spelat ihop i distriktslagen och vi har haft fröjeredare här. Så det är klart att det är lite prestige i det – båda lagen vill vara bäst i ett derby, säger Michael Keinanen.

Hur bra koll har du på Fröjered?

– Jag har relativt bra koll på dem. Fröjered är ju mer eller mindre känt för att de har sin förstakedja med Sara Anteryd och Jennifer Johansson som är fantastiskt duktiga rent individuellt. Sedan är de också kända för att vara oerhört dåliga i defensiven.

Vad hoppas du på för sorts mach i Sparbankshallen?

Annons

– Jag hoppas inte att det blir något målkalas. Vår största styrka är att vi är väldigt starka defensivt. Vi är duktiga på att kontrollera matcherna – vi är strukturerade och håller hårt på våra ramar. Fröjered vill nog hellre ha en öppen matchbild där deras ledande spelare får tid och ytor till att göra vad de är bra på. Så jag ser helst att det inte blir någon wilda western-match utan att vi kan spela vårt spel på bästa sätt.

Mycket bortafans

Men det är inte bara på planen som Lockerud Mariestad vill vara bättre än Fröjered den här fredagen.

Även på läktaren vill de vara bäst.

– Efter vad jag har hört så är det rätt mycket folk som ska åka ner till matchen. Vi vill måla hela Tidaholm rött för en kväll och sätta vår prägel och vår färg på matchen. Vi hoppas ha mer publik än vad de själva har. Vi vill ta över Tidaholm för en kväll.

Fröjered kommer förstås att försöka överträffa gästerna där – och även ute på planen.

Det är helt klart upplagt för en väldigt intressant derbyfredag i Sparbankshallen.

– Tidigare prestationer och tabellen spelar ingen större roll i ett derby. Båda lagen kommer att vara jättetaggade – det är ingen som kommer loj till en derbymatch. Vi hoppas att det blir mycket folk, ett bra tryck och en riktig fight, säger Michael Keinanen.