Det är ett härligt gäng crosskillar från Tidaholms MK som är ute på crossbanor och visar framfötterna. I klassen 65G är det Albin Glansén, William Bengtsson, Wilmer Jansson, Algot Hessel, Wiggo Hansson och Jonathan Karlsson som kör. Rasmus Karlsson som kör i klassen 85G och Jesper Storm i 85U.

På veckorna trimmas de av duktiga Fredrik Lind på hemmaklubben. Men även träningshelg i Skåne och läger i Kil har hunnits med under sommaren. De flesta av killarna har satsat på deltävlingar i cupen Skaraborgsfräsen. En tävling för guldhjälm och ungdom. Det är ett stort intresse för cupen och ofta är klasserna fulla med upp till 40 deltagare per klass. Första deltävlingen gick i Kungsör 15 april. Där slog Jesper Storm till med en andraplats i 85U. Albin Glansén kom femma i 65G B-final och William Bengtsson sjua.

19 maj var det dags för deltävling två i Kil. Där vann Jesper 85U och Algot Hessel lyckades bäst i 65G med en pallplats i B-final som trea.

Helgen 26–27 maj kördes tävling båda dagarna. Lördag i Tibro där Albin Glansén stod som segrare i B-final 65G. Rasmus Karlsson tog en fin tredjeplacering i 85G. Wilmer Jansson gjorde en jättefin insats i 65G A-final. Söndag var det dags att ladda om i värmen för en ny dag i Töreboda. Trots att termometern visade dryga 30 grader var det ingen som gav sig utan kämpade på och gav allt.

Albin Glansen och Jonathan Karlsson tog sig till A-final i 65G för första gången och gjorde där båda två jättefina insatser. I B-finalen kom Algot Hessel in som fyra och Wilmer Jansson som sexa. Jesper Storm fick än en gång kliva högst upp på pallen i 85U.

Annons

Nu i helgen var det dags för deltävling 5 som gick i Karlskoga/Degerfors. Om de andra tävlingarna körts i värme och strålande solsken var det nu dags för en regnig helg med körning i mer eller mindre lervälling.

Det blev svårkört och många vurpor för de flesta. Men alla TMK-killar tog sig till A-final och Jesper Storm stod än en gång högst upp på pallen i 85U. I 65G lyckades William Bengtsson bäst med en niondeplats.

Den 8 september går Skaraborgsfräsen på hemmabanan hos Tidaholms MK. Dagen efter, 9 september, är det dags för Töreboda för att sedan avslutas med final i Örebro sista helgen i september.

Från vänster William Bengtsson, Algot Hessel, Albin Glansén, Wilmer Jansson.
Foto: Privat