Vi pratar om Youtubefenomenet Matkoma, eller som de heter oätna: Anton Lundell och Adam Åstrand. Duon från Herrljunga har över 250 000 följare på sin Youtube-kanal.

Sedan starten har Matkoma haft 60 miljoner visningar på Youtube. Deras klipp går ut på att testa hur mycket man faktiskt kan äta av olika livsmedel i olika situationer.

Nu ska deras magsäckar visa vad de går för, de kommer nämligen till Matfestivalen i Skövde för att se hur mycket de kan äta.

På fredagen kommer de att gå runt bland restaurangerna och testa så många olika menyer som möjligt. De kommer också möta sina fans på Hertig Johans Torg efter invigningen av torget.

- Vi tycker det ska bli riktigt kul att komma till Skövde och provsmaka Matfestivalen. Men vi är ju inga experter, vi gör vår grej bara, säger Anton Lundell.

Nu vill vi veta vad du tror? Når de hela vägen till festivalbananen eller tar det stopp efter första pitabrödet?

Delta i vår omröstning.

Här intill ser du menyn på årets Matfestival så du får en uppfattning av hur mycket mat som finns.

Här är menyerna

Barnens Matfestival

1. Pannkaka med sylt och grädde, festis. Finns även glutenfri och la..

Här är menyerna

Barnens Matfestival

1. Pannkaka med sylt och grädde, festis. Finns även glutenfri och laktosfri.

Pitchers

1. Falafel på ciabattabröd med yoghurtsås. VEGETARISKT

2. Kolgrillad fläskytterfilé på ciabattabröd med BBQ-sås.

Babemba

1.Tigadèguèna/Domoda/Jordnötsgryta

Jordnötskräm, eko lök, salt, eko tomat, ingefära, eko vitlök, lagerblad okra, soumbala (en krydda från Mali).

A. Vegan (sötpotatis & yam) serveras med ris. VEGANSKT

B. Kycklingfilé närproducerad, serveras med ris.

2.Gwambora/Sopkandja

Västafrikansk okragryta. Färsk okra, eko-lök, eko-tomat, soumbala, ingefära etc. Serveras med ris med grönsaker.

A. Vegan (sötpotatis & yam) serveras med ris. VEGANSKT

B. Nötkött (högrev) närproducerad, serveras med ris.

PA Langos

1. Vegetarisk: Vitlök, rödlök, oliver och gräddfil/soygurt. VEGETARISKT

2. Ost & skinka: Vitlök, ost, skinka och gräddfil/soygurt.

3. King: Vitlök, rödlök, caviar och gräddfil/soygurt.

4. Dessert: Jordgubbssylt och vispgrädde/soyvisp. DESSERT

Alt 1, 3, 4 går att få som veganskt och alt 2 går att byta skinka mot caviar.

Casey´s Fish & Chips

1. Garlic Mushrooms – Vitlöksmarinerade champinjoner som doppas i Guinessbaserad frityrsmet. Serveras med handskurna pommes frites, vinäger och egengjord vitlöksmajonnäs. VEGETARISKT

2. Beerbatterd Fish and Chips - Ekologisk koljafilé som doppas i Guinessbaserad frityrsmet. Serveras med handskurna pommes frites, vinäger och egengjord tartarsås.

Indisk Mat

1. Indisk tallrik: Samosa, ris, nanbröd, indisk sallad, pommes med indisk sås. VEGETARISKT

2. Indisk tallrik: Samosa, ris, indisk kebab (nöt), nanbröd, indisk sallad, pommes med indisk sås.

3. Mini-Gyros (Stekt Kyckling), pommessallad med sås.

Bogrens Salonger

Svamp från Franzéns Champinjoner, Tidaholm, smaksatt med ost från Almnäs Bruk, Hjo, toppad med krispigt sidfläsk från Källby i Götene.

Restaurang China Town

1. Stekta nudlar med grönsaker. VEGETARISKT

2. Friterad kycklingfilé (sötsur- eller currysås).

3. Grillspett med sataysås.

4. Vietnamesiska vårrullar.

Hållbar

Hållbars hållbara 3 rätter

Flying Brewery

Japanese

1. Tofu Bowl. VEGETARISKT

2. Pork Yakiniku Bowl.

Viltmat

Älg- och vildsvinskebab i varmt bröd med hemgjord dressing.

Viltmat

Vildsvinsribs med hemgjord coleslaw.

Mattiasmat-Golfen-Orangeriet-Mode-Catering

1. Linssoppa med kokosmjölk, currystekta krutonger, toppad med Värsås yoghurt, friterade linser samt färsk koriander. VEGETARISKT

2. Bakad Mowitzkyckling fylld med sommarkantareller serveras med körvelsyrad sommarkål, kantarellmajjo samt potatis marinerad med lagrad prästost från Falbygden och microgrönt från Nordamark.

3. Bakad crème på vit choklad, färskost och gårdsmjölk från Värsås med botten på brynt smör och rostad havre. Serveras med kompott på svenska äpplen, ingefära och grön kardemumma. DESSERT

Vänercatering

1. Slättaspett (hälta, hälta - kyckling och fläsk) med chips, ramslöksdipp och teriyakidressing.

2. Rårörda bär med smulcrunch serveras med baileyscream. DESSERT

Restaurang Riviera

1. Falafel med bröd och sallad. VEGANSKT

2. Kolgrillad svensk entrecôte från Skövde Slakteri serveras med nybakat bröd, sallad och dressing.

Sällskapet

1. Sällskapets Pulled beef-Burger på svenskt högrev från Skövde slakteri. Serveras med briochebröd, sötpotatispommes, bakad tomat och parmesankräm.

2. Sällskapets Fisk- och skaldjursgryta. Serveras med hummersås, rotsaker från lokala gårdar, parmesankräm, smörstekta brödkrutonger, riven parmesan, krasse och dillsallad.

3. Sällskapets Pajvariation. Äpplepaj med äpplen från Bramleys äppelodling i Lidköping samt blåbärspaj med blåbär från Kaggestorp gård i Hjo. Serveras med vaniljsås och vit choklad. OBS! en rätt innehåller en paj av varje smak. DESSERT

Pensionat Klåvasten

1. Våffla med skagenröra.

2. Våffla med rökt skinka, créme fraiche, ost och rödlök.

3. Våffla med créme fraiche, rödlök, rom och dill.

4. Våffla med sylt och grädde. DESSERT

Finns även glutenfri våffla

Naturbordet

På en bädd av varm sallad med färskpotais, ramslök, trattkantarell kan du välja:

1. Alvedsrökt Picnicbog. (Närproducerat)

2. Alvedsrökt Kycklingvingar/klubbor. (Närproducerat)

Festivalbananen

Friterad banan med glass. DESSERT

By Chefs

1. Grilltjiisburger – grillost, picklad chili & rödlök, aioli, sallad och bröd. VEGETARISKT

2. Localburgers – nötfärs, källarrökt bacon, cheddar, picklad rödlök, sallad, burgerdressing och bröd.

Annons

Mat