I den senaste omgången mot Malmö FBC åkte Fröjereds IF på säsongens första förlust och det var därför ett revanschsuget hemmalag som tog emot Hovshaga AIF i Sparbankshallen under torsdagskvällen.

Matchfakta

Fröjereds IF - Hovshaga AIF

4-2 (0-1, 0-1, 4-0)

Mål FIF: Rebecka Valdemarsson, Jennifer Johansson,..

Matchfakta

Fröjereds IF - Hovshaga AIF

4-2 (0-1, 0-1, 4-0)

Mål FIF: Rebecka Valdemarsson, Jennifer Johansson, Julia Adolfsson, Johanna Johansson

Skott: 25-15 (4-8, 7-4, 14-3)

– Träningen nu i veckan var nog den bästa på länge, sa FIF-tränaren Simon Wremer inför matchen.

Träningspassen inför mötet mot Hovshaga AIF må ha varit bra men när FIF-damerna klev ut i Sparbankshallen märktes det definitivt inte av. Istället var det ett uddlöst hemmalag som direkt hamnade på efterkälken, något Hovshaga inte var sena med att dra fördel av. Gästerna tog ledningen efter halva den första perioden och var det bättre laget med mer initiativ och ett högre tempo i spelet. Hemmalaget var visserligen inte helt ofarligt men mäktade bara med fyra skott under den inledande perioden och var aldrig tillräckligt nära ett mål.

Annons

– Vi släpper inte på handbromsen och gör inte de saker som vi vet att vi är duktiga på, säger Wremer efter matchen.

"Spelar en biroll"

Till den andra perioden var det ett likadant hemmalag som kom ut till spel, spetsen och fokuset saknades alltjämt och Hovshaga tilläts att återigen föra spelet. Och inte blev det bättre av att Isabella Kristiansen ökade på bortalagets ledning efter bara tolv sekunder av perioden. Allteftersom spelade dock Fröjereds IF upp sig en aning men skärpan i avsluten saknades och de bollar som faktiskt träffade mål tog Hovshagas burväktare Olivia Norbe enkelt hand om.

– Inför matchen pratade vi mycket om revansch men det tar vi inte till oss på rätt sätt. Under de två första perioderna spelar vi en biroll i matchen och vi är inte där i situationerna, det måste man vara en torsdagskväll i division 1, säger Wremer och fortsätter.

– Samtidigt ska Hovshaga ha en eloge för sitt spel, de är aggressiva, tighta och spelar en bra innebandy.

Proppen ur

Vad Wremer och tränarkollegan Daniel Stenmarker tog upp i den sista periodpausen kan vi bara spekulera i men till den sista perioden var ett betydligt mer bekant hemmalag tillbaka. Fröjered skruvade direkt upp tempot och pressade ner Hovshaga ordentligt. Och intensiteten gav också utdelning, Rebecka Valdemarsson stod för reduceringen innan Jennifer Johansson satte dit 2-2-målet efter 04:07. Där och då var det en fråga om när, inte om, FIF också skulle ta ledningen och fyra minuter senare kom svaret när Julia Adolfsson hittade rätt. Hovshaga kom aldrig tillbaka efter hemmalagets starka öppning och orkade inte heller störa FIF-damerna på samma sätt som under de två tidigare perioderna. Istället fick Johanna Johansson det sista ordet när hon rundade av perioden med ett 4-2-mål.

– Vad ska man säga? Vi gör en riktigt, riktigt bra period och visar en passion för innebandyn. Det känns väldigt skönt att vi tillslut lyckas vinna och få med oss tre poäng efter förlusten sist. Samtidigt får vi lära oss av den här matchen, man måste vara med i 60 minuter under en match. Den här gången är vi starka och vinner men vi får inte spela en biroll under två perioder.