Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andelen som behöver a-kassa minskar

Under förra året fick 248 personer i Tidaholm ersättning från a-kassan, vilket motsvarar 1,9 procent av befolkningen i kommunen. Det visar en ny sammanställning av utbetalningarna av arbetslöshetsersättning i Sveriges kommuner, som genomförts av Sveriges a-kassor.

– Vi ser stora skillnader mellan kommunerna i andelen som fått ersättning från a-kassan. Gemensamt för hela landet är att arbetsmarknaden blir allt mer flexibel och att kraven på flexibilitet måste balanseras med trygghet för den enskilde arbetstagaren, säger Tomas Eriksson, arbetslöshetsexpert Sveriges a-kassor.

I Tidaholm fick 248 personer arbetslöshetsersättning under 2018, vilket motsvarar 1,9 procent av befolkningen i kommunen. Tidaholm ligger under det nationella genomsnittet på 2,2 procent. Sammanställningen från Sveriges a-kassor visar också att antalet personer som fått ersättning i Tidaholm minskat med 162 personer jämfört med för fem år sedan.

– Hela sju av tio svenskar väljer i dag att vara medlemmar i a-kassan. Men det finns mer kvar att göra för att ännu fler ska få tillgång till den trygghet som a-kassan erbjuder, säger Tomas Eriksson.

Sveriges a-kassor har rangordnat alla kommuner utifrån andelen som fått ersättning under förra året. I toppen finner vi Haparanda med 5,2 procent och lägst andel återfinns i Kinda, Mullsjö och Nykvarn med 0,8 procent. Tidaholm kommer med sina 1,9 procent på plats 176 av Sveriges 290 kommuner.