Efter förra säsongen tappade TG&IF Peter Eng och Björn Persson, två spelare som funnits i TG&IF i tio år. Dessutom försvann Henrik Häll som trots att han inte passerat 30 är en veteran i sammanhanget. För Amel Mimic, Andreas Johansson och Elvedin Kusturica blev det bara en säsong på Ulvesborg. På tränarsidan försvann Kjell Trakosdjanac och ersattes av Gudmundur Magnusson.

Jesper Johansson satt på läktaren och såg TG&IF först missa chansen att vinna serien och sedan förlora mot Skara i kvalet.

– Jag trodde inte att det skulle bli så här. Det jag fick reda på av föreningen var att de flesta skulle stanna. Men det kanske är bra med en ordentlig förändring också, man behöver det ibland. Nu har det kommit in många spelare, men det finns många underifrån i de egna leden som också är duktiga. Det känns som om Giff har en ljus framtid, säger Jesper Johansson och fortsätter:

– En del av spelarna i laget är ju knappt byxmyndiga, men de är duktiga. Killar som Mikael Axelsson och Tarik Kudra har vuxit under hela försäsongen.

"Ekis" inledde förra säsongen i Skövde AIK och division 1. En hel del har förändrats sedan ett år sedan.

Annons

– Nu har jag inte kunnat träna så ofta. Jag har fått ett fast jobb på en byggfirma och vi ligger ute mycket på veckorna. Det är mest jobb i Göteborg. Vi bygger hus från grunden och jag kommer dit och kaklar. Det har inte riktigt blivit som jag tänkt med fotbollen, men när man har barn är det extra viktigt att ha ett jobb.

Hur ser du på fotbollen just nu?

– Det känns ändå positivt. Jag tycker att vi ska kämpa för att gå upp. De andra vet om min situation och accepterar den. Blir jag uttagen att spela kommer jag göra allt för att vi ska vinna. Det känns som om vi blir bättre och bättre för varje match.

Du spelade mycket på mittfältet i Skövde AIK. Under försäsongen har du spelat på det inre mittfältet, som mittback och som vänsterback. Vilken plats känns som din plats?

– Jag vill ju spela på mittfältet, men vi har många spelare som kan spela där. Däremot kanske vi inte riktigt har någon naturlig vänsterback. Jag lyssnar på "Gummi" och spelar där han säger till mig att spela. För mig spelar det inte så stor roll.

Johansson tränade med TG&IF under slutdelen av förra säsongen. Han säger att det finns en annan attityd i laget nu.

– Något är det. Det var absolut inte dåligt förra året, men det känns annorlunda nu och det är nog "Gummis" förtjänst. Han är duktig på det där med att få in en vinnarattityd.

Jag hade tänkt att vinkeln på det här skulle vara något i stil med "ursäkta röran, vi bygger om". Jag upplever det som om ni bygger om väldigt mycket, hur tänker du om det?

– Det känns som om hela klubben håller på och bygger om. Det är smågrejer hela tiden, men jag tycker bara att det är positivt. Det känns som om det händer mycket i föreningen just nu som är väldigt positivt. Vi ska vara med där uppe. Så pass starka känns vi.