Edet FK

Placering 2014: Nia i division 4 Södra

Tränare: Christian Hultberg

Odds för serieseger: 25.00

Fakta: Faktum är att Edet FK så sent som 2013 spelade i division 3. Föreningen halkade dock ur och fick förra året starta om i division 4 - en omstart som blev mardrömslik. Edet inledde säsongen med fyra raka förluster och till slut blev det bara sju vinster, det räckte till att undvika ett negativt kval men inte mer än så. Under hösten har Edet rustat upp med flera nyförvärv, bland att anfallaren Jonas Andersson som senast kommer från division 2 och IK Gauthiod.

 

Edsvära-Norra Vånga FF

Placering 2014: Åtta i division 4 Norra

Tränare: Johan Sörstrand

Odds för serieseger: 14.00

Fakta: Trots tio plusmål, bara de tre topplagen var bättre, var det med liten marginal som ENV undvek ett negativt kval förra året. Föreningen var bara tre poäng från kvalplatsen. Och det var tack vare en "mirakelhöst" som ENV klarade nytt kontrakt, 5-0-vinsten mot IFK Värsås i den absolut sista omgången blev direkt avgörande. Som föreningen skriver på sin hemsida: "ENV-moralen ska aldrig underskattas" - det kan vara bra att komma ihåg inför året.

 

Elmer-Fåglum FK

Placering 2014: Sexa i division 4 Norra

Tränare: Erik Landqvist

Odds för serieseger: 12.00

Fakta: Ett klassiskt mittenlag? Elmer-Fåglum har de två senaste åren slutat på en stabil sjätteplats, mitt i tabellen. Förra året vann förenigen nio matcher och förlorade lika många. Målskillnaden? +/- 0. Det mesta med Elmer-Fåglum pekar mot mitten. Målskyttet är det lite sådär med, i fjol kom ingen spelare över tio mål.

 

Falköpings FK

Placering 2014: Nia i division 4 Norra

Tränare: Claes Lundström

Odds för serieseger: 20.00

Fakta: Fjolårssäsongen blev en inte alls vad FFK hade hoppats på. En bättre målskillnad än IFK Hjo var det enda som till slut räddade laget från ett negativt kval. Claes Lundström blev dock kvar som huvudtränare och nu är Falköpingslaget revanschsuget. FFK måste dock på ordning på målskyttet om det ska bli en bättre säsong. I fjol vann Linus Willbo den interna skytteligan på åtta mål, då var hälften straffmål.

 

Göta BK

Placering 2014: Trea i division 4 Södra

Tränare: Marcus Tersing

Odds för serieseger: 6.00

Fakta: När TG&IF ställdes mot Göta BK i kvalet till division 3 informerade Trollhättanprofilen Alexander Karlström via Twitter de svartvita om vad som väntade: "Alla i laget tar 120 i bänk typ". Både TG&IF och Göta missade kvalchansen och spelar i år i samma serie och Karlström har ny information till Giffarna: "Göta har värvat Edets bästa spelare."

 

IFK Mariestad

Placering 2014: Fyra i division 4 Norra

Tränare: Jon Ohlsson

Odds för serieseger: 5.00

Annons

Fakta: IFK Mariestad inledde fjolåret uselt, men avslutade starkt. I år tycks Mariestadskamraterna ambitionen att få vara en del av den där topptrion istället. Föreningen har värvat tungt under hösten och bland annat plockat in Skövde AIK-trion Elon Keymer, Alfons Keymer och Anton Vilsturp. Hur det blir med målskyttet återstår att se, trots en fjärdeplacering var det ingen spelare som noterades för mer än nio seriemål under fjolåret.

 

IFK Trollhättan

Placering 2014: Femma i division 4 Norra

Tränare: Fady Daoud

Odds för serieseger: 8.00

Fakta: Efter två mindre roliga år - 2012 blev det degradering från division 3 och 2013 en bottenplacering i fyran - var IFK Trollhättan ett stabilt mittenlag under fjolåret. Laget tog en femteplats och har under vintern byggt vidare för att i år kunna utmana om de främsta positionerna. Ett avbräck är dock att både Moussa Taher och Arlind Beqiri har lämnat föreningen - i fjol var de etta respektive tvåa i den interna skytteligan.

 

Skultorps IF

Placering 2014: Etta i division 5 Nordöstra

Tränare: Oskar Öst

Odds för serieseger: 20.00

Fakta: Under ledning av tidaholmaren Richard "Pim" Persson sprang Skultorps IF bekymmerlöst hem femman. SIF var elva poäng före tvåan Töreboda IK och förlorade bara en match under hela säsongen. Nu har "Pim" lämnat, en som dock är kvar i föreningen är målmaskinen Daniel Stomberg som i fjol noterades för 35 fullträffar.

 

Trollhättans FK

Placering 2014: Etta i division 5 Nordvästra

Tränare: Håkan Sandersson

Odds för serieseger: 25.00

Fakta: 2013 var Trollhättans FK nära och 2014 gick det slutligen vägen - serieseger och avancemang. Nykomlingarna har lyckats hämta in sju nya spelare under vintern men har samtidigt tappat Linus Ewenborg, skyttekungen som stod för nästan häften av lagets målproduktion i fjol. Under försäsongen har TFK spelat bra mot bland annat division 3-motstånd.

 

Ulvåkers IF

Placering 2014: Sjua i division 4 Norra

Tränare: Magnus Henriksson

Odds för serieseger: 14.50

Fakta: Efter sjundeplatsen 2014 har Ulvåker byggt om och byggt nytt. En ny huvudtränare såväl som en ny assisterande har hämtats in. Magnus Henriksson bytte division 2 och IFK Ölme mot Åbrovallen. På föreningens hemsida går det samtidigt att läsa sig till inte mindre än elva nyförvärv på spelarsidan.

 

Åsarp-Trädet FK

Placering 2014: Trea i division 4 Norra

Tränare: Peter Uvesten

Odds för serieseger: 4.00

Fakta: I kvalet till division 3 var Å/T tre poäng bakom segrande Vallens IF. Tillsammans med TG&IF är Å/T i år de solklara seriefavoriterna om man ska gå på oddset från Nordicbet. Å/T har fått behålla fjolårets skytteligatvåa Anton Johansson (22 mål) och har samtidigt förstärkt med brodern Linus Johansson som nu är tillbaka efter fyra år i Skövde AIK.

 

Tidaholms G&IF

Placering 2014: Tvåa i division 4 Norra

Odds för serieseger: 3.50

Fakta: TG&IF 2014 är ett nytt lag. Adam Gustafsson lär bli den ende som spelade premiären förra året för giffarna. Gudmundur Magnusson har bytt plats med Kjell Trakosdjanac som tränare.

 

Fotnot: Alla odds kommer från NordicBet.