Johansson inledde målskyttet redan efter sex minuter. Efter ett långt inkast damp bollen ner framför lagkaptenen som bara behövde sätta dit bredsidan.

2–0 gjorde Robin Särud efter en lång frispark och 3–0 (ett mål som fullständigt dödade alla Tidaholmslagets förhoppningar om att komma tillbaka i matchen) satte Mikael Lustig i inledningen av andra halvlek.

– Nu har vi lite stolpe in, och inte som ifjol. Vi har en oavgjord och två vinster så vi ska inte klaga, sa lagkaptenen Tobias Johansson.

Annons

Förra året hade ENV det inledningsvis tungt med många insläppta mål i slutminuterna.

– Det var den där sista skärpan som inte fanns där då. Nu har vi fått i hop det riktigt bra. Vi sliter för varandra. De (TG&IF) skapade inte mycket i dag. Jag tycker vi hade bra koll. Jag är gôrnöjd. Jag tycker vi har hela matchen.

Och ni körde över TG&IF rent fysiskt.

– Ja, det är väl inte så konstigt. Det är väl lite signumet för ENV. Vi är starka. Vi är ett fysiskt lag. Kan vi ha de till vår fördel så...

Om Johansson såg nöjd ut medan hans lagkompisar gick runt på Edsborgs plan och försökte lappa ihop gräsmattan var det betydligt dystrare i Giff-lägret. Bortalaget skapade inte en enda målchans på 90 minuter.

– Det såg jävligt dåligt ut, sa Gudundur Magnusson.

Varför tror du det såg ut som de gjorde?

– Det kan man verkligen undra. De (ENV) gör det ganska bra, men vi är ju inte där. Tittar man på den här matchen ser det ut som om vi har en senior och det är Jesper Johansson medan ENV har elva seniorer. Det såg ut som ett juniorlag mot ett seniorlag. Vi var inte där över huvud taget.