Under ett par timmar varje måndag har tidaholmarna chansen att besöka det mobila poliskontoret på Gamla torget. Polisanmälan, hittegods, tips och hjälp med blanketter är några av de tjänster de kan få hjälp med.
Lösningen tillkom i somras efter att Tidaholmspolisens hyresavtal gick ut och än har man inte gjort klart med nya lokaler varvid det mobila poliskontoret med tillhörande radiobil blivit ett stående inslag varje vecka.

I måndags passade riksdagsledamot Sten Bergheden på att göra besök. Han samtalade med gruppchefen för mobila poliskontoret i Skaraborg, Carina Lundahl, och fick reda på hur invånarna tagit emot det mobila poliskontoret såväl i Tidaholm som i andra kommuner.
– Jag vill veta hur det fungerar, om folk hittar dit och vad de tycker. Sedan vill jag se en uppföljning och utvärdering av de mobila stationerna, fortsatte han.
Den 1 januari 2015 blir de regionala polismyndigheterna och Rikspolisstyrelsen en enda myndighet. Då vill Sten Bergheden även att man har sett över den lokala bemanningen.
– Helst vill jag ha fler lokala poliser. Det blir skillnad när lokalbefolkningen känner igen sina poliser. Och polisens lokala förankring är mycket viktig, även om den kan vara svår att upprätthålla, menade han.
– Vad jag även saknar är polisens kontakt med skolelever, tillägger han.
Carina Lundahl kunde berätta för Sten Bergheden att allmänhetens respons varit oerhört positiv.
– I fjol gjordes 5 000 besök på det mobila poliskontoret i Skaraborg. Det blir alltså 20 i snitt varje vardag. Många som besöker oss skulle aldrig ha ringt. Därför är detta en bra väg för allmänheten att gå. Service är nummer ett för oss, avslutade hon med eftertryck.