Dennis Bergström har provtränat med det nyblivna superettanlaget Husqvarna FF under den senaste veckan, men Bergström kommer inte att erbjudas kontrakt med HFF.

– De tyckte att jag var bra i boxen och de var nöjda med vad jag hade presterat under träningsveckan, men de ville ha en annan spelartyp.

Borde de inte vetat vad du var för spelartyp när de bjöd ner dig?

Annons

– Jo, det kan man ju tycka. De ville ha en spelare som sprang mycket och satte press på backlinjen, men alla som sett mig spela de senaste fem åren vet att jag inte är en sådan spelare. Men jag är inte besviken, det här hade varit en rolig grej. Det hade varit kul att få spela i superettan och möta lag som Hammarby. Husqvarna tyckte ju att jag har skött mig bra på träningarna, det hade varit värre om de inte tyckt att jag räcker till.

Är du nöjd med veckan?

– Jag tycker att det har gått bra. Det är skillnad i tempo, men det har fungerat bra. Jag känner att jag inte hade kunnat göra så mycket mer än vad jag har gjort. 

Bergström spelade 90 minuter när HFF spelade 1–1 mot Halmia i en träningsmatch i lördags.

– Nu ska väl Husqvarna testa några till under veckorna som kommer.

Och när det inte blev något kontrakt i HFF kommer det att bli spel med IFK Tidaholm för anfallaren.

– Jag hade ju redan lovat IFK en gång att jag skulle stanna, men sedan dök ju det här upp. Nu har jag fått lite anbud från division 1- och division 2-lag, men det som var intressant var att spela så högt upp som superettan. Jag ska skriva på för IFK.