Spring Inspiration är namnet på modeshowen som arrangerats i Jönköping sedan 17 år tillbaka. Den anordnas av studenterna i stadens högskolor och årets upplaga tar på plats i kulturhuset Spira den 25 april.
En av dem som håller i trådarna är Elin Björklund från Tidaholm. Efter att ha tagit studenten vid Rudbecksgymnasiet flyttade hon till USA och därefter blev det Jönköping. 
Nu läser hon andra året av den treåriga utbildningen International Management på Internationella Handelshögskolan.

Elin arbetade med Spring Inspiration redan i fjol och ingick då i eventteamet. Hon fick mersmak och sökte denna gång till en högre position.
– Jag blev utsedd till manager, jätteroligt, säger hon entusiastiskt över telefon.
I eventteamet planeras hur hela showen kommer att se ut, från catwalk och kringevent till ljud, ljus och artister som uppträder. Totalt beräknas 800 personer titta på modeshowen, det är förstås viktigt att allt klaffar.

Nytt för i år är att designteamet anordnar en tävling för designers: Spring-Factor.
– Vi vill att fler nya designers ska vara med, men som ny i branschen har man kanske inte pengarna som krävs för att kunna delta i en visning, förklarar Elin.
Men detta kan det alltså bli ändring på tack vare tävlingen. Den går ut på att designers skickar in bilder på två egenhändigt skapade, "våriga" outfits. 
Fem vinnare utses av designteamet och deras outfits, totalt alltså tio stycken, visas på Spring Inspirations egna modeller.
– Vi vill att alla ska kunna vara med oavsett vilken budget de har att förfoga över. Enda kravet är att de ska ha designat plaggen själva, avslutar Elin Björklund.
Mer information om Spring-Factor finns på Spring Inspirations hemsida. Bidragen ska ha skickats in senast 1 april.