Christina Björklund började som marknadschef på Västgöta-Tidningar 2010 och året efter blev hon vd på samma företag. 1 juni tar hon över som Hallpressens vd efter Pär Fagerström som haft ett tidsbegränsat förordnande under ett av företagets mest händelserika år.
Koncernens tidningar bygger ut sina digitala plattformar, flera tidningar byter format vilket gör att alla tidningar i koncernen får tabloidformat och tryckeriet på Österängen byggs om för att kunna trycka fyrfärg på alla sidor.
Enligt Christina Björklund är förändringen av företagets ledning ett svar på alla de nya krav som ställs på medieföretag idag.
– Vi ska bli effektivare och mer funktionsstyrda säger hon.

Men den journalistiska inriktningen är densamma, framhåller Lars Alkner, redaktionschef och ansvarig utgivare på VN, som nu blir chef för Hallpressens redaktionella verksamhet.
– Vi har samma läsare som nu erbjuds fler nyhetskanaler. De stora förändringarna är nyheter via webben, och tidningar i tabloidformat - men vi ska erbjuda samma vassa lokaljournalistik som tidigare, säger han.
Inger Abram Ohlsson, reporter på Smålands-Tidningen, blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för Värnamo Nyheter efter Lars Alkner.
Med bättre samordning mellan koncernens tidningar och andra plattformar blir annonseringen effektivare, lovar Mats Tidstrand, vd och ansvarig utgivare på NU-tidningarna som byter jobb och 1 juni blir chef för Hallpressens företagsmarknad.
Gunilla Lundberg lämnar jobbet som vd på Jönköpings-Posten och Smålands-Tidningen/Vetlanda-Posten och blir Hallpressens vice vd med ansvar för ekonomi och interna processer.
Herencos vd Lovisa Hamrin är glad över att kunna bygga upp ett starkt lag inifrån med egna krafter.
– Vi kan nu, med kvalitet som riktmärke, utveckla oss såväl i print som mobilt och digitalt, både i former där vi tar betalt av läsarna och i gratismedia, säger hon.
Ledningsmässigt blir nu tidningsgruppen ett bolag. Därför återbesätts inte vd-stolarna på de enskilda tidningarna.
– Jag ser det inte som en neddragning av ledning utan som en kraftsamling på det gemensamma planet, säger Hallpressens avgående vd Pär Fagerström.
Förslaget till ny ledning ska mbl-förhandlas med de fackliga organisationerna inom kort.

JOHANNES BJÖRCK

Hallpressen

Ett helägt dotterbolag till Herenco AB.Ger ut de dagliga morgontidningarna Jönköpings-­Posten, ..

Hallpressen

Ett helägt dotterbolag till Herenco AB.Ger ut de dagliga morgontidningarna Jönköpings-­Posten, Smålands-Tidningen, Tranås Tidning, Vetlanda-Posten, Värnamo Nyheter, Smålänningen, Skaraborgs Läns Tidning, Falköpings Tidning, Västgöta-Bladet. Sammanlagd upplaga 113000 exemplarKoncernen har också gratistidningen Skövde Nyheter samt nyhetssajten Jnytt.se.Majoritetsägare i Lokalmedia AB som ger ut de veckoutgivna gratistidningarna Finnveden nu, Jönköping nu och Höglandet nu. Upplaga 147500 exemplar.