Ulvesborg bjöd på ett utomordentligt dåligt premiärväder med regn, kraftig vind och isande kyla. Inledningsvis var det gästande Åsarp-Trädet som tog kommando och första kvarten var gästerna klart bättre. Då fick Tidaholms Emil Sand bollen på sin högerkant och avancerade mot mål innan han satte bollen i nät. 1-0 på TG&IF:s första egentliga farlighet. Efter målet stannade Åsarp-Trädets press upp och resten av halvleken blev jämn.

I den andra halvleken hade Giffarna både vinden och ett mål i ryggen och inledningsvis befann sig bollen mest på gästernas planhalva. Åsarp-Trädet kämpade dock på och hotade ett antal gånger med långbollar och kontringar samtidigt som hemmalagets offensiv allt som oftast körde fast. Med tre minuter kvar av matchen fick Emil Sand ett rött kort för en kapning. Åsarp-Trädet flyttade upp hela laget men lyckades inte trycka in bollen i nätmaskorna utan premiären slutade 1-0 till Tidaholms G&IF.

Matchhjälten Emil Sand var efteråt lyrisk.
– Underbart att vinna en premiär! Jag tycker att vi gjorde en hyffsad första halvlek och en sämre andra. Det var tur att vi hade målet med oss.

Sand fick medhåll av sin tränare Kjell Trakosdjanac.
– Det är alltid viktigt att ta tre poäng i premiären. Poängmässigt är jag nöjd, men inte spelmässigt. Idag tog det stopp för oss i anfallet. Vi är ett lag som vill spela längs med marken och det var det inte förhållanden till idag. Det enda bra vi gjorde i matchen var egentligen målet. Samtidigt är vi oerhört glada för poängen, Åsarp-Trädet är alltid en svår motståndare.

En som inte var lika nöjd var Åsarp-Trädets tränare Peter Uvesten.
– Tungt. Det känns väldigt tungt att inte få med sig poäng härifrån. Vi hade chanserna och spelet i matchen. Idag hade vi inte flytet med oss. Utvisningen de fick kom så sent att vi aldrig kunde utnyttja det. 

Fakta

Matchfakta: Tidaholms G&IF – Åsarp-Trädet FK 1-0 (1-0) Mål TG&IF: Emil Sand Utvisning TG&IF: ..

Fakta

Matchfakta: Tidaholms G&IF – Åsarp-Trädet FK 1-0 (1-0) Mål TG&IF: Emil Sand Utvisning TG&IF: Emil Sand Publik: 193