Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alfons håller resenärerna sällskap

I år flyttar Alfons Åberg in på sju tågstationer runt om i Sverige. En av dessa tågstationer är Skövde Centralstation.

Tågstationerna ska vara en trivsam miljö för alla. Med den nya satsningen på lekytor med Alfons Åberg-tema, som invigdes i Skövde under tisdagen, läggs fokuset extra mycket på barnen.

– Det ska vara kul att resa, konstaterar Cecilia Granath, presschef på Jernhusen.

Alla lekytor på de olika stationerna skiljer sig från varandra, eftersom de olika lokalerna har olika förutsättningar. Gemensamt för alla stationer är dock Alfonsstatyn för att krama eller kanske ta en bild med. I Skövde finns även ett tåg barnen kan leka i, samt Alfons höghus med lektavlor som går att flytta runt.

Jernhusen har samarbetat med förlaget Bok-Makaren för att ta fram lekytorna. Granath tycker Alfons var ett bra val då han dels står för bra värderingar, men också för att han känns igen av många.

– Även vuxna brukar stanna till och ta en selfie, berättar hon. Lekytan har såklart också uppskattats av barnen, som entusiastiskt tagit sig an möjligheterna till lek. Att barnen är nöjda ser Granath som ett kvalitetsmått.

– När barnen tycker om det vet vi att vi har haft rätt tänk, förklarar hon.

Lektytor är något som tidigare har saknats på stationerna, och också något som det kommit in önskemål om. Nu är förhoppningen att den nya stationsmiljön ska leda till både glada barn och mer avslappnade föräldrar, och skapa en allmänt positiv stämning.