Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt pekar på fortsatt spel mot tvåan för THF

Jimmy Salker och Alexander Yacob var huvudfigurer när Tidaholms HF hemmabesegrade Virserum med 5–3 på torsdagskvällen. Salker gjorde två mål och en assist, Yacob ett mål och fyra assists. THF befäste därmed tredjeplatsen i Alltrean.

Tidaholms HF har verkligen fokus på fortsatt spel under säsongen och vill gärna ta chansen att nå division 2.

Torsdagskvällens möte med Virserum hemma i Rosenbergsrinken började dock inte så bra, då gästerna tog ledningen efter drygt fyra minuter. Men när sedan gästernas målskytt, Martin Holmstrand, strax därefter blev utvisad, kom kvitteringen, och strax senare var "ordningen återställ", THF tog ledningen med 2–1, vilket var ställningen efter den första perioden.

I mittperioden händer inte jättemycket, dock kunde gästerna kvittera till 2–2.

Blev kortvarigt

THF fick sedan jubla när Emil Andersson sköt 3–2 efter drygt tolv minuter av slutperioden. Men glädjen blev kortvarig, bara sju (!) sekunder senare fick laget en kille utvisad och det tog Virserum bara tolv sekunder att utnyttja detta till 3–3.

Matchen såg ut att vara på väg mot förlängning, men med 2.10 kvar gjorde Jimmy Salker sitt andra mål för kvällen och THF hade på nytt fördel.

Mål i tom bur

Och denna gången höll det, det var till och med så att laget kunde utöka till 5–3 (mål i tom bur) efter 19.45. Mycket välförtjänt var det Alexander Yacob som fick göra detta mål, han hade nämligen assisterat till samtliga (!) de fyra första THF-målen.

I och med segern befäste Tidaholm sin tredjeplats i tabellen och avslutar nu borta på söndag mot tvåan Åseda, som förlorade i Skara på torsdagskvällen.