Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anhållningen hävd av de misstänkta för bilbränderna – därför släpptes de

De två minderåriga som anhölls på måndagen misstänkta för bilbränderna i Södra Ryd har nu släppts efter ett beslut av åklagaren. De har istället lämnats över till sociala myndigheter. De minderåriga är fortsatt misstänkta på sannolika skäl för mordbrand.

Åklagaren har hävt anhållandet av de två minderåriga och lämnat över dem till sociala myndigheter. Men de är fortsatt misstänkta på sannolika skäl för mordbrand. På tisdagen var uppgiften från polisen att de var skäligen misstänkta, men det är den högre misstankegraden sannolika skäl som gäller.

– Misstanken kvarstår, men eftersom de är yngre än 18 år är det svårt att hålla dem anhållna en längre tid. Åklagaren har fattat ett beslut att häva anhållandet och de är överlämnade till socialtjänsten, säger biträdande lokalpolisområdeschef Morgan Tärning.

Morgan Tärning utesluter inte att det kan bli fler som frihetsberövas misstänkta för bilbränderna i Södra Ryd.

– Det pågår förhör hela dagarna just nu. Om vi har förhör med någon frihetsberövad går vi inte in på, det vill vi hålla för oss själva. Jag håller det inte för otroligt att vi får fler frihetsberövade i framtiden.