Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anonym gåva till Barncancerfonden

Vedkonsten i Gökhem lockar numera tusentals besökare varje år. Parallellt med det samlar skaparna in pengar till Barncancerfonden. Nu har insamlingen berikats med en anonym penninggåva av det lite större slaget

Vedkonsten i Gökhem blir bättre för varje år och lockar många besökare. Man brukar säga att ved värmer många gånger. Då den kapas, då den klyvs, då den bärs in och då den förbränns.

Men Sven Lindberg och Egon Svärd har säkert värmts ännu flera gånger. Då de funderade ut sina fiffiga idéer, då de byggde och då de träffat alla entusiastiska besökare.

Deras förslag att ge bidrag till Barncancerfonden lockar många att visa sin tacksamhet. Det värmer också. En anonym givare har till och med donerat 10 000 kr. Det kommer säkert locka ännu flera att lägga kontanter i insamlingsbössan eller skicka in pengar.

Förra året samlades 52 430 kronor in till Cancerfonden i samband med vedkonsten.

Läs mer: Cirkus är årets tema