Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ansvar och konsekvens för Fröjereds skola och landsbygd

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Skolchef och rektor får i fallet med skolklasser som skall flyttas till Tidaholm stå i skottgluggen för allas kritik. Dessa kan jämföras med företagsledare som har ett ansvar mot ägare eller styrelsen i ett företag.

Företaget heter Tidaholms kommun och är huvudmannen för skolan, de sätter ramarna för verksamheten och vad rektorn har för utrymme att spendera till nya lärare och till vilken skola man styr eleverna.

Är inte förvånad att beslutet om att flytta eleverna till stan kommer nu när nya skolan skall fyllas, verktyget är skolchef och rektor men ansvaret är huvudmannens. Senaste tiden har det gått inflation i att lägga ner dagis och skolor i och utanför Tidaholms kommun till exempel Varola, Fågelås/Gate, Fröjered, Madängsholm. Anställd personal säger upp sig i brist på säkra anställningar efter hot om nedläggning, eller är det av andra orsaker?

Vad får vi för resultat av olika förändringar för små och unga barn? Blir eleverna duktigare och fler får godkända betyg, eller får de små bara lära sej att åka buss och inte bli sedda som i mindre skolor/klasser? Tror att barn och unga hinner med att flyttas till stora skolan längre fram i livet. Varför så bråttom och varför så himla bråttom att flytta klasser från Fröjered, från första illavarslande meddelandet till beslut tog det bara några få veckor. Dessa frågor måste få svar..nu!!

Nästa förändring för ett antal barn blir när Rosenberg står klart, då blir det nya omgrupperingar.

Var är vi på väg med valfrihet och hela Sverige skall leva. Historien har lärt mej att bygder avfolkas, all service försvinner och när den äldre generationen som bott kvar har slutat ja då kommer i bästa fall sugna sommargäster med andra värderingar och hyr/köper de övergivna husen. Är det så vi vill forma vår landsbygd? Är inte våra gamla traditioner djupare rotade än så här med känsla och goda minnen från landsbygd och uppväxt?

I uppkomna diskussioner om nedläggningar och förändringar saknar jag politikernas deltagande. Visst ni har också krav på er att få det mesta att fungera men attans vad anonyma ni är nu. Minns inget om dessa skol- och dagisförändringar i valrörelsen till stat och kommun, men då var ni aktiva. Ser inte ansvariga politiker klyftan mellan stad och landsbygd?

EU valet visar på detta inom kommunen, vår lilla kommun där skitlukten från åkern blåser rakt igenom, större är inte staden. Min uppmaning från signaturen..

Visa lite sisu

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel