– Det är intressant att laddbara bilar tar mer plats på svenska vägar. Kanske är detta ett tecken på att vi tar större ansvar för vår miljöpåverkan. Eller så kanske teknologin börjar bli bra nog för att motivera den höga prislappen, säger Anders Johansson, VD på Ratsit.

Tillväxten av privatägda elbilar har skett i nästan hela Sverige. Antalet elbilar har fördubblats i landet på bara ett år. Tidaholm följer den trenden, och har sett en utveckling på 40 procent sedan förra året, eller mer exakt fyra nya elbilar. Detta enligt nya siffror från informationstjänsten Ratsit, som har gjort ny kartläggning av personbilar och drivmedel i Sverige 2019.

Elbilen är dock långt ifrån etablerad i de svenska hemmen. Den utgör fortfarande en väldigt liten del - endast 0.2 procent - av den svenska personbilsflottan. I Tidaholm utgör elbilar endast 0.15 procent, eller 14 elbilar av totalt 9358 personbilar i kommunen. Antalet laddhybrider utgör en aningen större procent, och ligger på 0.92 procent i kommunen.

Hela kartläggningen finns att läsa på Ratsit.se.