I tävlingen hoppar varje hoppare 9 gånger och bedöms efter tre olika discipliner, hastighet, tid i luften och distans. Hoppningen sker från 3600 meters höjd, men det är mellan intervallen 2000 och 3000 meter som bedöms.

På hjälmen har de utrustning som mäter deras framfart. Utrustningen aktiveras av domare och får inte röras av de tävlande.

Med en hastighet på nära 300 kilometer i timmen har Skövdes egne Anton "Squeezer" Andersson susat sig upp på prispallens högsta topp.

När tidningen tidigare i veckan pratade med huvuddomare Zeljko Tanaskovic var det på grund av väder oklart om man skulle kunna hoppa alla hoppen. De tre hopp som då hade gjorts hade ändå räknats som godkända resultat och varit tillräckligt för att avgöra tävlingen. Redan efter den första rundan låg Anton i ledningen. Men under tisdagen avgjordes tävlingen med alla hopp utförda.

När tidningen når Anton har han precis deltagit i prisutdelningen.

– Det har gått bra, jag är väldigt glad och nöjd med resultatet. Det har varit skitroligt men också nervöst. Det var tight ett tag, det var en väldigt bra tävling och alla piloter gjorde bra ifrån sig, säger Anton.

Trots att han redan efter första rundan låg i toppen så tog han inte ut segern i förskott.

– Poängen räknas på ett sånt sätt att varje sekund blir viktig och varje hopp behöver vara bra. Jag har inte känt att det här skulle vara självklart alls, säger han.

Efter att i två dagar endast ha fokuserat på en sak kan Anton nu slappna av. Han firade med thaimat tillsammans med de andra hopparna. Ett bra sätt att knyta kontakter då sporten är liten i Sverige. Anton uppskattar att det finns runt 150 aktiva utövare.

Wingsuitflygning är inte något nytt för Anton, men däremot är han ovan vid själva tävlingsmomentet. Vanligtvis hoppar han från berg och av säkerhetsskäl försöker man exempelvis inte flyga långsamt då, något man gör i ett av tävlingsmomenten. I tävlingen hoppar man också från flygplan.

– Jag har inte flugit wingsuit på det här sättet. Jag får lära mig väldigt mycket nytt genom den här typen av flygning, det förbättrar min flygning rent allmänt, säger Anton.

Framöver väntar världscupen i Tjeckien för Anton. Två svenskar kommer att åka ner, sammanlagt är det 50 tävlande från hela världen som kommer att delta.

– Det är de bästa från hela världen som kommer och tävlar. Nu letar jag efter sponsorer så att jag kan fortsätta tävla och placera mig högt upp i VM. Jag vill fortsätta flyga och ha roligt, säger han.

På tredjeplats i tävlingen kom Ola Johansson som även han är bosatt i Skövde.