Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är det historiska arvet på väg att raseras?

Är den sista delen av Tidaholms mödosamma industrihistorias uppbyggnad genom århundrade på väg att helt elimineras?

Vår historia om tändstickstillverkningen, biltillverkningen, den professionella hantverkskunnigheten, uppbyggnaden av verkstaden i anslutning till smedjan, (det var här som en stor del vår kända industrihistoria skapades från grunden.) Det var här i verkstaden och smedjan som yrkesskickligheten och grunden inom modern industri för framtiden skapades.

Tidaholm har mycket mer industrihistoria att visa upp än många andra kommuner, städer och samhällen.

Vårt gamla fina museum borde med stolthet vara en av kommunens mest intressanta verksamheter att visa upp för den breda turistströmmen och allmänhet.

Under 1980-talet började rivningen av tändsticksfabrikens historia att utplånas genom att man vårdslöst i ny stadsplanering tog bort vattentornet, panncentralen och den berömda klockan som i alla väderstreck upplyste strävsamma ”tidaholmare” om dygnets alla tider.

Vi får inte glömma bort våra förfäder som under svåra förhållanden skapat den historia som gjort Tidaholm känt som föregångare inom många områden.

Barnens Hus är omåttligt populärt, det finns nog stort förtroende hos skattebetalarna att lägga en del av pengarna på renovering/och anpassning i Samrealskolan för denna verksamhet.

Det finns hur mycket som helst att återge i ett ärende som i detta fall betyder att man med eftertanke skall tänka på våra förfäders mer än 100-åriga strävan med omtanke och värdighet.

”Ingen framtid utan historia”

Kulturgruppen

Vi som värnar om Tidaholms industri och bilmuseum