Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Året Falbygdssocken är utsedd

 
Konstnatten 2018
Visa alla artiklar

Framåtanda, entrepenörskap och god sammanhållning. Det är egenskaperna som har gjort att Borgunda är utsedd till Årets Falbygdssocken.

Omröstningen kring Årets Falbygdssocken 2018 är avslutad. Den sker i samarbete med Falbygdens hembygdsråd och en jury bestående av Lars Erik Kullenwall, kommunfullmäktiges ordförande Patrik Björk, FT: s krönikör Båsse Johansson, turistchef Klara Börjesson Ahlqvist och landsbygdsutvecklare Niclas Fällström har nu tilldelat Borgunda den ärorika titeln.

Socknen präglas enligt motiveringen, av ett ”mycket stort engagemang på många olika områden”.

Bland annat nämns det arbete som många i bygden ”har lagt ner på att bygga om den gamla skolan till en fin bygdegård i form av Allas hus”.

Framåtanda i form av en omfattande ideell verksamhet, enterpenörsskap med både små och stora företag, fotbollslaget Borgunda IK, en bra förskola, en god sammanhållning och stor hjälpsamhet är andra punkter som ingår i motiveringen.

Den stolta ordföranden i Borgunda bygdegårdsförening, Kjell Larsén, fick beskedet av Kullenwall på måndagen.

– Vi är väldigt glada. Människorna i Borgunda är absolut värda den här uppskattningen, säger Larsén.

Han nämner bland annat den stora uppslutningen och engagemanget kring Allas hus- projektet.

– Folk här är engagerade i all övrig verksamhet här också, både egen och frivillig. Det är ett speciellt släkte som bor här, säger ordföranden.

Vad kommer engagemanget ifrån?

– Det här är en fin bygd och den frodas tillsammans med oss. Här är väldigt vackert. Borgunda ligger centralt och det är nära till allt. Vi har det väldigt bra här, beskriver Kjell Larsén.

På fredag kväll kommer Borgunda att få ta emot utmärkelsen. Festligheterna sker i förra årets Falbygdssocken, Åsarp.