Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalet för dubbelmordet dröjer

I mars hittades ett äldre par döda i en villa i centrala Hjo. En kvinna i 30-årsåldern sitter häktad misstänkt för mordet. Men åtalet dröjer, har åklagaren meddelat.

Vice chefsåklagare Jenny Karlsson har inte gått att nå för en kommentar. Tidigare har hon meddelat att hon inte kan säga något på grund av förundersökningssekretess. Det har heller inte polis eller den 30-åriga misstänkta kvinnans försvarsadvokat gjort.

– Vi lämnar inga uppgifter överhuvudtaget, har Niklas Lindström, tillförordnad chef för polisens enhet för grova brott i Skaraborg, tidigare uppgett.

Den misstänkta kvinnan har enligt uppgift nekat till mord, men ska ha gjort vissa medgivanden kring vissa omständigheter. Hon har inte motsatt sig en omhäktning i väntan på åtal.

Kvinnan har under häktningstiden genomgått en liten sinnesundersökning och enligt Skaraborgs tingsrätt ska hon även genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Jenny Karlsson har till Skaraborgs Allehanda sagt att det återstår flera förhör och att hon är tveksam till att förundersökningen hinner bli klar inom de närmaste veckorna.

Åklagaren har begärt förlängning av åtalstiden till den 20 maj.

Den misstänkta har under tiden restriktioner och har meddelat att hon går med på detta.