Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begravning Irene Eriksson

Irene Eriksson, Falköping

Begravningsgudstjänst har ägt rum i Gudhems kyrka torsdagen den 2 april, för Irene Eriksson från Jättene, Falköping. Gudstjänsten inleddes med att kyrkomusiker Gert Gillberg på piano spelade Taubes ”Änglamark”. Därefter sjöng Eva Wårenius ”Det vackraste” av P. och N. Grönvall/M. Rådsten. Präst var Bengt-Åke Öhgren som började griftetalet med att prata om skapelseberättelsen där Gud la växtkraft i jorden och hur Irene och hennes make, hand i hand med Skaparen, fått vårda och bruka matjorden för att ge bästa förutsättningar för växtkraften. Han läste från Joh 12:24 där det står: ”Sannerligen, jag säger er: om vetekornet inte faller i jorden och dör förblir det ett ensamt korn. Men om det dör ger det rik skörd.” Gemensamma psalmer som sjöngs var ”Lär mig, du skog, att vissna glad”, ”Blott en dag, ett ögonblick i sänder” och ”En vänlig grönskas rika dräkt”. Kistan var smyckad med ljus och en blomsterslinga av röda och rosa rosor. Innan den bars ut under klockringning spelades på orgel ”Gammal fäbodpsalm” i ett arrangemang av O. Lindberg.

Vid graven på Gudhems kyrkogård tog maken, barnen med familjer, släkt och vänner sitt avsked. Minnesgåvor har skänkts till Cancerfonden och Lions Cancerfond Väst av bland andra Gudhemsbygdens hembygdsförening.

Minnesstund har hållits på Kurorten Mösseberg.