Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begravning Olof Gideflod

Olof Gideflod, Tidan

Begravningsgudstjänst har ägt rum i Baltaks kyrka för Olof Gideflod, Tidan. Akten inleddes med att Marianne Holst på orgel spelade Tröstevisa av B. Andersson, varefter Daniel Peterson till eget gitarrackompanjemang sjöng Pärleporten av F. A. Bloom. Präst var Carina Bengtsson som höll ett personligt griftetal och därefter förrättade överlåtelsen. Gemensamt sjöngs psalmerna Var jag går i skogar, berg och dalar och Blott en dag. Som avslutning spelades Gotländsk sommarnatt av S. Pettersson på orgel.

Vackra blomsterarrangemang omgärdade kistan som sedan bars i procession ut på Baltaks kyrkogård, för gravsättning vid framlidna makan Berits grav. Vid graven tog syster, syskonbarn samt övriga närvarande ett sista farväl och nedlade blommor. Till minne av Olof hade gåva skänkts till Hjärt-Lungfonden.