Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Jack Thurin skrivs in i EM-truppen: "Något man drömmer om"

Albin Lagergren har skrivits ur den svenska EM-truppen på grund av "medicinska skäl". Ersätter på högernio inför ödesmatchen gör IFK Skövdes Jack Thurin, uppger handbollslandslaget på sin hemsida.

Vänsterhänta niometersspelaren Jack Thurin, 20, har varit med under hela samlingen, som reserv.

– Det är klart att det hade känts jättekul att få vara med och bidra lite grann. Det är något man drömmer om att få göra, sa Thurin till Sportbladet i söndags.

Och nu står det alltså klart att han i morgon, tisdag, får göra mästerskapsdebut med A-landslaget i mötet mot Polen i Scandinavium i den sista gruppspelsmatchen, som Sverige måste vinna för att av egen kraft säkra en plats i mellanrundan som avgörs i Malmö.

"En krydda i vårt spel"

Enligt uppgift har Thurin missat träningar på grund av sjukdom, men ska nu vara redo för spel sedan ett par dagar tillbaka.

– Nu får vi in en vänsterhänt spelare. Han kommer att bli en krydda i vårt spel med sin längd och sitt skytte, sa förbundskapten Kristján Andrésson under en presskonferens vid lunchtid på måndagen, enligt TT.

Förbundskaptenen sa också:

– Albin är kvar. Men vi tar in Jack i stället i truppen.

Mot Slovenien (förlust 19–21) saknades Albin Lagergren och i hans frånvaro fick Sverige spela med en högerhänt spelare på högernio. Storskytten Kim Andersson, som i många mästerskap varit given på den positionen, valde att tacka nej till EM av familjeskäl.

99 mål i serien

Jack Thurin förlängde sitt kontrakt med IFK Skövde över 2020/21 i samband med höstens seriepremiär hemma i Arena Skövde. Den här säsongen har han hittills svarat för 99 mål och 45 assist i Handbollsligan.

Jack Thurin har åtta A-landskamper på meritlistan och gjorde ett mål i genrepet mot Egypten förra tisdagen.

I Sveriges lag finns två spelare som har ett förflutet i IFK Skövde, Andreas Nilsson samt Mikael Appelgren.