Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Ung man häktad för rånen i Tidaholm

En man i 20-årsåldern anhölls tidigare i veckan misstänkt för rånen i Tidaholm. Nu har han häktats. – Beslutet togs på söndagen. Brottsrubriceringarna står kvar, säger Staffan Dalborg, jourhavande FU-ledare.

För lite mer än två veckor sedan inträffade det första rånet – den gången på Netto i Tidaholm.

En ensam gärningsman gick då in i butiken, hotade personalen, fick ut 5 000 kronor och försvann från platsen.

– Det ska finnas övervakningskameror så utredningsläget ser hyfsat bra ut, sa Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, då.

Häktades på söndagen

Några dagar senare var det dags igen. På måndagsmorgonen, den 3 februari, slog en knivbeväpnad rånare till mot både Circle K och Kopparn bensin.

– Han knackade med kniven i bänkskivan och sa att jag skulle lägga pengarna i påsen. Det var inga stora summor utan växelpengar, sa Anki Granqvist på Kopparn bensin efter rånet.

Polisen beslutade sig då för att öka sin närvaro i Tidaholm och man började intensivt att förhöra vittnen – vilket gav resultat. I onsdags grep man en man i 20-årsåldern, som senare anhölls.

På söndagen häktades mannen misstänkt för de tre rånen, meddelar Staffan Dalborg, jourhavande FU-ledare.

– Brottsrubriceringarna står kvar, säger Dalborg.