Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildextra: Här vaccineras sjukhuspersonalen – ”Skönt att det är igång”

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Idag inleddes vaccineringen mot covid-19 av vårdpersonal vid Skaraborgs Sjukhus. En av de som vaccinerades var Sinnika Olsson, sjuksköterska vid intensivvården i Skövde.
– Skönt att det är igång, säger hon.

Läs mer: Nu vaccineras personalen på sjukhusen ✔ Chefläkarens uppmaning: ”Noggrant testade”

Den första leveransen av vaccinet mot covid-19 kom under måndagen till Skaraborgs sjukhus och innehöll 1 170 doser, som kommer att ges till prioriterad vårdpersonal.

Chefläkare Annette Trenge Jarlshammar leder vaccinationsarbetet vid Skaraborgs Sjukhus och är också glad att detta äntligen har startat.

– Det är detta vi alla har väntat på och det känns oerhört roligt och skönt att vaccinet nu har börjat levereras till oss. Det kommer att betyda mycket för såväl patienter som vårdpersonal, säger hon i ett pressmeddelande.

I första skedet vaccineras personal inom akutsjukvården i för sjukhuset kritiska verksamheter, övriga medarbetare kommer att erbjudas vaccination längre fram