Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Billquist och Babs Wrågården

 
Konstnatten 2018
Visa alla artiklar

På lördag 29 september uppträder Falköpingsgruppen som kallar sig ”Billquist & Babs” på Wrågården utanför Falköping.

Det är i samband med Mekelsmässfirandet och Konstrundan på Falbygden som Billquist & Babs framträder med sitt program baserat på schlagers från 30- och 40-talen.

– Vi har gjort det här programmet många gånger nu under de senaste två-tre åren, säger Mathilda Eklund som är frontfiguren i gruppen.

– Vi har mötts av väldigt god respons för vår lilla show, fortsätter hon.

– Naturligtvis är det en repertoar som vänder sig i första hand till en lite äldre publik, men det finns en nyfikenhet på just artisterna Ulla Billquist och Alice Babs även bland lite yngre i publiken, säger Perra Ljungberg, gitarrist i gruppen.

I våras gav man ut CD:n ”Säg det med ett leende” som också har publicerats på Spotify. Det blir en liten ”Skaraborgsturné” för Billquist & Babs på lördag. Tidigare på dagen skall de framträda för en förening i Lidköping innan det bär i väg till Wrågården utanför Falköping för en spelning senare på kvällen.

Förutom Mathilda Eklund och Perra Ljungberg ingår också Anders Granström, bas, och Robert Eklund, slagverk, i bandet.