Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra start för nytt golfsamarbete: "Mycket nöjda"

Det nya golfsamarbetet Skaraborgsgolfaren fick en lyckosam start med nästan 3 000 golfrundor. Det framkom när de fem golfklubbarna Billingen, Ekarna, Lidköping, Läckö och Vara-Bjertorp summerade premiärsäsongen.

Klubbarna ingick i år ett greenfee-samarbete där medlemmarna kunde köpa till ett extra medlemskort för 995 kronor i Skaraborgsgolfaren. Sedan kunde man spela på de andra klubbarnas banor för bara 100 kronor i greenfee, vardag som helg och även tävling. Om man spelade fem rundor blev totalkostnaden 299 kronor per runda och ju fler rundor man spelade desto billigare. Klubbarna har fått behålla hundralappen i greenfee och sedan har de inbetalade pengarna för medlemskortet delats upp proportionellt till hur många rundor som spelats på klubben.

– Vi har haft en ökning av antalet greenfee-gäster från de övriga klubbarna och dessutom fått ut en hyfsad intäkt per besök, så vi är mycket nöjda med samarbetet, säger Ekarnas ordförande Bosse Ödlund i ett pressmeddelande.

Lidköpings medlemmar var mest på hugget och 195 av klubbens medlemmar var Skaraborgsgolfare under 2019. Den mest populära banan att spela var Läckö som tog emot drygt 1 000 besök.

De fem klubbarna har beslutat att fortsätta samarbetet under nästa år. Bosse Ödlund berättar i pressmeddelandet också att flera av klubbarna i samarbetet, men också i övriga Västergötland, har aviserat att de säger nej till rabattsystem där tredje part är inblandad och att flera i stället kommer att sänka ordinarie greenfee.

– Samarbeten som Skararaborgsgolfaren gynnar både klubbarna och deras medlemmar och har framtiden för sig, säger Bosse Ödlund.