Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för TGS – Sofia och Maya slog rekord

All Star Trophy i artistisk gymnastik har avgjorts i Åkeshovshallen i Stockholm. Tidaholmsgymnasten Maya Ståhl tog hem segern.

I ett ganska litet startfält segrade Maya Ståhl före klubbkompisen Sofia Johansson. Tova Jönsson körde två redskap - bom och barr - och kom på en fjärde plats.

Mayas resultat var hennes bästa så här långt i karriären med 45,10 poäng i mångkampen trots att hon hade en grov miss i barr, när hon för första gången i tävlingssammanhang provade att utföra en så kallad Jäger. Hon hade även miss en i bom.

– Med den poängen börjar hon närma sig den allra översta eliten i Sverige och med landslaget inom räckhåll. Hon tog även tre grensegrar i barr, bom och fristående, rapporterar tränaren Kent Ödvall.

Klubbkompisen Sofia Johansson slutade på poängen 41,9 vilket också är personbästa för henne. Sofia hade en miss i hopp annars körde hon igenom sina serier bra. Tova Jönsson tävlade igen efter ett längre tävlingsuppehåll. Hon hade miss i både barr och bom vilket drog ner hennes poäng.

Detta var en förberedande tävling inför SM som kommer fram i sommar.

– Tävlingen visade att vi ligger väl med i planeringen.

Helgen den 18-19 maj arrangerar TGS sin egen tävling TGS-cupen i Forshallen och då kommer de flesta hemmagymnasterna att delta.