Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Branden i Ryd - åtalet förlängs igen

Nu skulle åtalet mot 20-åringen som misstänks för mordbrand i samband med branden i Södra Ryd ha kommit. Istället lämnade åklagaren idag in en begäran om en förlängning och omhäktning. Han begär nu att få tid på sig till den 29 april.

Åklagaren har begärt förlängning av åtalstiden till den 29 april och att fortsatt få tillstånd att meddela restriktioner mot 20-åringen som misstänks ha anlagt branden.

Den misstänktes försvarsadvokat Staffan Uvabäck har tidigare sagt att hans klient nekar till brott. Tidigare har också ytterligare en person gripits misstänkt för att ha anlagt branden. Han släpptes dock dagen efter, men är enligt uppgift fortsatt misstänkt.

Den mycket omfattande branden i Södra Ryd tros ha uppstått i en lägenhet på tredje våningen. Det finns inga uppgifter om de två misstänkta männen kände varandra innan, eller var boende i fastigheten.