Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröt kontaktförbudet - får fängelse i två månader

Förhållandet tog slut 2014. Paret har dock två gemensamma barn, som mannen inte får träffa på grund av problem med narkotikamissbruk. 34-åringen har kontaktförbud, men har ändå hört av sig till kvinnan via sms och telefonsamtal. Nu döms han för olaga förföljelse till två månaders fängelse.

Mannen ska också betala skadestånd till kvinnan på 7 000 kronor.

Mannen fick kontaktförbudet utfärdat den 24 juli 2018, men har under hösten ändå hört av sig till kvinnan ett antal gånger.

Han erkänner de faktiska förhållandena, men förnekar brott eftersom han anser att det funnits en överenskommelse med socialtjänsten att det gick bra att kontakta kvinnan. Detta förnekar dock tjänstemännen.

Följande olagliga kontakter har enligt tingsrätten tagits:

• 3 oktober - 1 sms.

• 22 oktober - 1 sms.

Han har tidigare åtalats för flera andra brott, bland annat mot kvinnans nye man. Han har också hotat sitt ex genom att skicka ett sms till en tjänsteman: "Jag står nu i valet om jag ska avsluta XX liv", vilket åklagaren ansåg vara ett tydligt hot.