Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Browsing ordnar Sweden rock kollo

Tjejerna i Browsing Collection får chansen på nytt. De blir ledare på rockkollot i samband med Sweden Rock Festival i Sölvesborg. – Det är oerhört roligt att inspirera unga musiker till att våga satsa på det här, säger gitarristen Moa Lenngren.

När gruppmedlemmarna var yngre har de själva varit på både pop- och rockkollo och det gav väldigt mycket.

– Det gav oss inspiration och puffar i rätt riktning. Nu kan vi hjälpa andra med samma sak, fortsätter Moa.

Vad är det som deltagarna får lära sig?

- Allt som har med branschen att göra. Det handlar om att spela, skriva låtar, bilda band och det du behöver för att komma vidare.

Det är inte helt klart vilket datum rockkollot kommer att starta, men ifjol började man ett par dagar innan själva hårdrocksfestivalen.

– Vi fick till och med en privat visning backstage och det var mycket uppskattat, konstaterar gitarristen.

Meriterade namn

I år spelar bland annat grupper som Rainbow, Def Leppard och Kizz. Därmed kan man misstänka att Skövdetjejerna förmodligen kommer att stanna och lyssna på en del konserter.

Ni har nyligen kommit hem från en turné i Sydkorea, spelat på Skövde rockfestival och uppträtt aukustiskt på Västegötlands museum, samt släppt en ny skiva. Hur har reaktionen på plattan varit?

– Genomgående fantastiskt bra och det känns roligt att den äntligen är ute. Vi har också fått bra uppmärksamhet i olika media och på olika hemsidor, fortsätter Moa.

I sommar väntar alltså nya äventyr för medlemmarna i Browsing Collection, men mycket hinner givetvis hända fram tills dess.

Se och hör Thank God It's Friday

Se och hör låten One Time a Year