Sedan åtta år har Kajsa Almberg drivit Butiken Förr i Helénsgården. Nu ligger fastigheten ute till försäljning och många undrar hur det blir med den fortsatta verksamheten.

– Vi stänger inte och vi lägger inte ner verksamheten, säger Kajsa Almberg och fortsätter.

– Som företagare måste man vara inriktad mot nya mål och se möjligheter. Vi kommer att mellanlanda Förr i Antiklagret på Aspelundsområdet, medan vi letar nya lokaler i centrala Skövde.

Att fastigheten ska säljas har inte kommit som någon överraskning för Kajsa Almberg.

– Nej, det kan man inte säga. Det är min bror Pontus Almberg, som äger den. Faktum är att han köpte den för åtta år sedan för att jag skulle kunna flytta in här med Förr. Nu ska han sälja. Han har sin verksamhet och jag har min, säger Kajsa som räknar med att flytten kommer att ske någon gång under första halvan av 2019.

Butiken Förr har funnits i snart 20 år i olika lokaler. Man säljer design och modern antik, både kläder, heminredning och möbler och har också försäljning via webben.

– Jag ser det här som en möjlighet att göra något nytt med verksamheten och kanske rentav utöka den med mer antik och begagnad design. Det var det vi startade med och det är det vi brinner allra mest för, kvalitetsmöbler och design från 50- och 60-talet, säger Kajsa Almberg.