Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Campinggäster släckte gräsbrand

Gäster fick rycka ut och släcka en gräsbrand på en camping på söndagen. Nu får de beröm av räddningstjänsten. – Vi är väldigt glada att de fick stopp på det. Nu sticker det iväg om det får möjlighet, säger Marcus Wallén, inre befäl.

Vid halv två-tiden på söndagen fick räddningstjänsten ett larm om en gräsbrand på campingen söder om Tidaholm. Men innan de hann fram hade rådiga campinggäster släckt elden.

– De upptäckte branden och släckte föredömligt. Det är vi väldigt glada för. Det är väldigt torrt i marken just nu. Vi är på tårna hela tiden, säger Marcus Wallén, inre befäl på räddningstjänsten.

Det var en yta på omkring tio gånger två meter som brann. Inte jättestort för en gräsbrand, men med den torra marken kan det snabbt gå illa, förklarar Marcus Wallén.

– Nu sticker det iväg om det får möjlighet. Det är inget roligt väder för oss, säger Wallén och hoppas att det ska komma lite regn snart.

– Vi följer vädret noga. På torsdag ser det ut att komma lite men frågan är om det är tillräckligt stora mängder för att göra någon skillnad.

Ingen ska ha kommit till skada vid händelsen.