Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cederqvist skriver SHL-kontrakt: "Jättekul att få det förtroendet"

Skara IK-produkten Filip Cederqvist har imponerat stort i Växjö Lakers den här säsongen. Nu skriver 18-åringen A-lagskontrakt med klubben. – Det har flutit på rätt bra i år, säger Cederqvist till Växjö Lakers hemsida.

Efter fyra poäng (2+2) på 15 matcher med Växjö Lakers i SHL belönas nu Filip Cederqvist, 18, med ett A-lagskontrakt.

– Jättekul att få det förtroendet, säger Cederqvist till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Jag tycker det har flutit på rätt bra. Jag har spelat mycket med "Josen" (Erik Josefsson) och han har hjälpt mig väldigt mycket. Det underlättar, det gör det.

LÄS MER: Cederqvist avgjorde när Växjö vann: "Skönt att få sätta den"

"Gått lite snabbt"

Skaratalangen har även gjort 26 poäng (10+16) på 24 matcher med klubbens J20-lag, och snittar därmed mer än en poäng per match i J20 superelit den här säsongen.

– Vi har ett bra gäng i J20, så det är jättekul att spela där med. Vi får fortsätta jobba på, det ser bra ut.

På mindre än tre år har han gått från spel i Västerås J18-lag till spel i SHL med sin nuvarande klubb Växjö Lakers.

– Det har kanske gått lite snabbt. Inför säsongen fokuserade jag mycket på att bli en ledande spelare i J20 det här året. Sedan fick jag chansen här uppe (i A-laget) och efter det har det flutit på rätt bra, säger Cederqvist.

Drömmer om NHL

Han är tillgänglig för att väljas i sommarens NHL-draft och drömmer, precis som många andra unga hockeyspelare, om att en dag spela i världens bästa hockeyliga.

– Det är klart man drömmer om NHL, men det är hård konkurrens, och det gäller att göra något bra i SHL först och fokusera på det. Sedan får vi se framöver, avslutar Filip Cederqvist.

LÄS MER: Filip Cederqvist gjorde SHL-debut för Växjö