Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Christina Björklund är ny styrelseledamot i SVT

Göteborgsoperans vd Christina Björklund har valts till ny ledamot i Sveriges Televisions styrelse. Hon var tidigare vd för Västgöta-Tidningar och Hallpressen och tar nu ett steg in i public service. – Att vara styrelseledamot i SVT är ett relevant och viktigt uppdrag som kompletterar mitt arbete som vd, säger Christina Björklund i ett pressmeddelande.

Förvaltningsstiftelsen för Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion nominerade tidigare i år Christina Björklund till ny ledamot i SVT:s styrelse. Igår, måndag den 8 april, togs det formella beslutet på SVT:s bolagsstämma.

– Jag är stolt och glad över uppdraget att sitta i SVT:s styrelse och hoppas att jag med mina erfarenheter, som vd för en av Sveriges största kulturinstitutioner, kan bidra med perspektiv och kunskaper som stärker SVT, säger Christina Björklund i pressmeddelandet.

Christina Björklund tillträdde som Göteborgsoperans vd i september 2017. Hon har engagerat sig starkt i frågor som rör arbetsmiljöfrågor och ledarskap och har förnyat ledningsstrukturen. Hon har tidigare bland annat varit vd och koncernchef för Hallpressen AB och vd för Västgöta-tidningar där Falköpings tidning, Skaraborgs läns tidning, Skövde nyheter och Västgöta-bladet ingår.

Styrelserna i public service-bolagen fattar beslut om verksamhetens allmänna inriktning men aldrig om programmens innehåll, eller nyhetsvärdering. Ledamöterna ska vara personer som har god förankring i det svenska samhället, erfarenhet från olika kompletterande områden som kultur, folkbildning och näringsliv. Alla ledamöter utses för ett år.