Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Clara Henry ska lära alla krossa patriarkatet

Clara Henry har skrivit boken “Ja jag har mens, hurså?”. Efter författardebuten föreläser hon om sina specialämnen mens, feminism och Youtube. Clara är nu aktuell med sin nya bok "Mot framtiden - En simpel guide till att krossa patriarkatet". Den 21 februari kommer hon till Vara Konserthus med en föreläsning baserad på denna bok.

Clara Henry är den 24-åriga programledaren, komikern, författaren, bloggaren, vloggaren och föreläsaren från Göteborg som är en av Nordens allra största Youtubers med över 430 000 prenumeranter på sin kanal. Hon var programledare för Melodifestivalen 2017, för vilket hon blev nominerad till årets kvinnliga programledare i TV-priset Kristallen samma år.

Clara har även vunnit Årets Vloggkanal på Guldtuben-galan både 2014 och 2015. Under sommaren 2015 var hon också värd i Sommar i P1.

I föreläsningen När är dags att sluta fråga om feminismen gått för långt, och istället dags att börja fråga: vad krävs för att nå jämlikhet? Vilka är de bästa svaren på sexistiska kommentarer? (Och hur ont gör det egentligen att spräcka en blygdläpp?).