Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Corona sätter stopp för "Sista natten med gänget"

Med anledning av smittspridningen av coronaviruset Covid-19 ställs ”Sista natten med gänget in”. Evenemanget är en avslutningsfest för Skaraborgs nior som hållits i 32 år på Skara sommarland.

– Självklart är det ett tråkigt beslut att förmedla, det är ett stort och uppskattat arrangemang där många samarbetar för våra ungdomar. Men hälsan går före allt, säger Hans Persson förvaltningschef på barn- och utbildning i ett pressmeddelande.

Katarina Lidberg som är chef för sektor barn och utbildning i Skövde kommun instämmer.

Det var en enig skolchefsgrupp som beslutade att arrangemang inte skulle genomföras i år. Det hade om det hållits blivit den 33:e i ordningen.

Under fredagen träffades samtliga skolchefer i Skaraborg för ett möte där en av beslutspunkterna var om ”Sista natten med gänget” genomföras eller inte. Det var en enig skolchefsgrupp som beslutade att detta inte skulle genomföras i år.

– Vi behöver alla ta vårt ansvar för att få stopp på smittspridningen, säger Hans Persson.

Sista natten med gänget är en skolavslutningsfest som arrangeras årligen för alla avgångselever i årskurs nio. Tillsammans firar de in sommarlovet under Sveriges största drogfria skolavslutningsfest på Skara Sommarland.

Förra året lockade avslutningsfesten 2400 ungdomar till Skara sommarland.

— Vi förhåller oss till den satta gränsen på 50 personer på samma plats. Med tanke på den rådande situationen och alla evenemang som ställs in och skjuts upp så är det ett självklart beslut, säger Katarina Lidberg.

För skolchefen i Skara kommun kvar beslutet inte heller svårt att ta.

– Med tanke på den rådande situationen och alla evenemang som ställs in och skjuts upp så känns detta som ett självklart beslut, säger Hans Persson.