Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coronamiljard till skolan – så ska de delas ut: ”Skolorna behöver inte ansöka om de här pengarna”

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Landets skolor ska dela på en extra miljard kronor – och i februari pytsar Skolverket ut hälften av pengarna till kommunerna.
– Det upp till varje kommun att själv bestämma hur pengarna ska användas för att trygga barnens rätt, säger Johanna Freed, enhetschef på Skolverkets handläggningsavdelning, i ett pressmeddelande.

Pengarna ska öka förutsättningen för alla elever att få den utbildning de har rätt till under pandemin, enligt regeringen som förra året fattade beslut om tillskottet.

– Skolorna behöver inte ansöka om de här pengarna utan de kommer helt enkelt att betalas ut till alla kommuner. Sedan är det upp till varje kommun att själv bestämma hur pengarna ska användas för att trygga barnens rätt, säger Johanna Freed, enhetschef på Skolverkets handläggningsavdelning, i ett pressmeddelande.

Resten av pengarna kommer i juni.