Konstnären från Tidaholm Artistes du Monde i Cannes

På Tidaholms egen näringslivsfest fick hon välförtjänt pris som Årets tidaholmare.

Det är svårt att ta in att jag faktiskt har fått vara med om allt det här. Jag är så tacksam, säger Dana Ingesson.

Men slutdestinationen är långt ifrån nådd. Resan fortsätter - och den gör det i drömmarnas stad, New York.

I mitten på april 2017 ställer Dana ut på Artexpo Pier 94 på Manhattan.

Det känns helt otroligt att lilla jag från Tidaholm får komma dit. Jag har alltid drömt om att åka till USA, och nu ska jag dessutom åka dit för att visa upp min konst. Det här är en chans som man kanske bara får en gång, och jag känner att jag måste ta den, säger Dana, som samarbetar med galleristen Mickaella Himmelström på Svenska Konstgalleriet i Malmö.

Utställningen på Pier 94 är stor och vida känd. Runt 1000 konstnärer från olika delar av världen brukar samlas där varje år.

Dana kommer att ställa ut fyra akvareller av den större storleken i New York.

Akvarell är inte den vanligaste tekniken. Mina målningar brukar faktiskt sticka ut.

Hon målar med andra tekniker också, men akvarell är den som hon främst arbetar med.

Akvarellen är nyckfull och utmanande. Jag känner att jag har hittat min egen stil. Jag har ett speciellt sätt att skapa min konst på som jag tror är ganska unikt.

De senaste årens framgångar har öppnat dörren till den stora, internationella scenen. Numera får Dana inbjudningar från alla möjliga håll och kanter. Trots det vägrar hon att släppa taget om sin egen hemmaplan.

Det är responsen som jag får från tidaholmarna som betyder mest, menar hon.

Flera utställningar i närområdet är redan inplanerade under 2017. På pingst är hon på plats på Konstrundan i Hjo, därefter ställer hon ut både i Konsthallen i Tidaholm och på Bladhska Galleriet i Skara. Framåt hösten vankas, som vanligt, Konstnatten.

Under årets upplaga av Konstnatten ställde Dana ut på Marbodal Center på Vulcanön. Det var bara några dagar efter att hon fått ta emot juryns pris i Cannes.

Tusentals besökare tittade förbi och jag fick så mycket fina kommentarer under helgen. Det var överväldigande.

Dana berättar att målet med hennes konst är att beröra - något hon verkar lyckas med övervägande ofta. Nu återstår det att se om hon även kan få New York-publiken på fall med sina målningar.