Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför kom Regionen med sent besked om distansundervisning

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Sent under söndagens eftermiddag kom nya beskedet från Västra Götalandsregionen – alla högstadie- och gymnasieskolor rekommenderas att införa distansundervisning i en vecka efter sportlovet.

Enligt Falköpings kommuns skolchef Karina Bronell fick man beskedet vid 17.30 på söndagen.

– Covid-19-epidemiologin ändras snabbt, och därför kommer denna rekommendation sent. Vi är medvetna om att flera skolor kan behöva en eller några dagar att ställa om till denna nya rekommendation, skriver Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande.

Anledningen till den nya rekommendationen är att minska risken för smittspridning bland annat från dom som varit i fjällen under sportlovet – men även på grund av att den brasilianska covidmutationen upptäckts i en region i landet, rapporterar P4 Göteborg.

– Det här är en åtgärd som är viktig och nödvändig nu, säger Leif Dotevall, ställföreträdande smittskyddsläkare, till P4 Göteborg under måndagsmorgonen.

Det sena beskedet har mötts av kritik.

– Sportlovet kom inte som en överraskning. Det är beklagligt att vi fick det så sent. Hade vi fått det i fredags hade vi haft förutsättningar att kunna organisera och elever och lärare hade haft mer tid på sig att ställa om inför måndagen, sa Falköping kommuns kommunalråd Adam Johansson i en intervju med tidningen, med anledning av den nya rekommendationen.

Fotnot: Tidningen har bett om en egen intervju, men Västra Götalandsregionens presstjänst hänvisar till P4 Göteborgs intervju.