Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De är TBHK:s klubbmästare

Under två dagar har Tidaholmsbygdens Hästklubb tävlat om klubbmästartitlar i terränghoppning, dressyr och hoppning. Nu är alla mästare korade. Så här gick det.

Under september och november har Tidaholmsbygdens Hästklubb korat klubbmästare i disciplinerna terränghoppning, dressyr och hoppning. Klubbmästerskapet rids utifrån varje ryttares nivå för att så många ekipage som möjligt ska kunna vara med.

Först ut bland disciplinerna var terränghoppning där tävlingen hölls den 29 september på Elin Göranssons fina anläggning i Häggum. Tävlingen bedömdes utifrån stilbedömning av Elin Göransson. Ekipagen fick först prova på hindren för att sedan hoppa en bana. Det var varierande hinder som häck, bank, stockar, vattenhinder och grav som ryttarna fick möta. Hästarna blev ystra och pigga och hoppade de flesta hindren utan problem även om en del behövde lite övertalning för att ta sig över hindren. Alva Lemcke vann ponnyklassen medan Ronja Lindqvist, Wilma Andersson och Åsa Larsson tog topplaceringarna i hästklassen.

Två tävlingar

Det andra klubbmästerskapet i ordningen var dressyrtävlingen som hölls i söndags och dömdes av dressyrdomaren Barbro Andreasson. Många ryttare startade sin första dressyrtävling och klarade detta galant. Det är ett helt program att lära in utantill som man rider. Det reds tre olika program i klasserna LC:1, LB:1 och LA:1. I dressyr korades tre klubbmästare. Annie Nilsson och Signe Eneroth vann ponnyklasserna medan Evelina Bromer vann hästklassen på sin Al Kino.

Efter dressyrtävling och lunchrast byggdes banan för hoppning under ledning av banbyggaren Jesper Ohlin. Alla hoppade först en grundomgång och för de felfria väntade sedan en omhoppning. Omhoppningen blev en fartfylld fajt om förstaplatserna. Isa Jansson, Alva Bromander och Wilma Andersson blev segrande ryttare och därmed klubbmästare i hoppning.

Dagen bjöd på många fina ritter och pokaler till klubbmästarna delas traditionsenligt ut på kommande årsmöte.