Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De debuterar i Häggum

 
Konstnatten 2018
Visa alla artiklar

Maria Johansson och Filip Rapp gör gemensam utställning i Häggum 28-30 september. Detta i regi av eldsjälarna i ortens hembygdsförening.

Skövdeborna Maria Johansson och Filip Rapp debut som utställare i samband med Konstnatten, det årliga kulturevenemanget som 2018 omfattar hela 131 utställningsplatser i Falköpings- och Tidaholmsbygden.

Maria och Filip utgör en liten ”Skövde-satellit” i sammanhanget och kommer att hålla till i Häggumsbygdegård kommande fredag, lördag och söndag.

Platsen är gynnsamt belägen längsvägen som många tar mellan Löfvings ateljé, som är en av huvudattraktionerna påKonstnatten, samt Falköping och Tidaholms tätorter där många andra utställarehåller till. Förhoppningen är att vänner och bekanta ,men också dropin-besökare ska hitta till den mysiga, gamla skolbyggnaden som i helgen tjänar som”galleri”. Även om de båda utställarna samsas om samma lokal så är det dramatisk skillnad på deras konstnärliga uttryck.

Såhär säger Maria Johansson om sin del av utställningen, sombestår av mäktiga oljemålningar:

– Jag valde livet heter min första lilla utställning. Mitt mål med mina målningar är att hitta en stämning, en stämning som slår an något i mottagaren. Jag lämnar åt betraktaren att avgöra om jag lyckats.

”Filip Rapp säger såhär om sina bidrag:

– Jag gör nya versioner av bilder jag ritade som barn. De nya illustrationerna från 2018 presenteras,sida vid sida, med originalen från 1981-1993. Ibland är det vidareutvecklingar,andra gånger har jag berättat nästa kapitel i bildens historia, men oftast är det bara en klon av ursprungsbilden - fast gjord med den ”vuxne illustratörens”handlag. Bilderna är som en gåva, skickad genom tiden, till mitt yngre jag; den där lille killen som pysslade på sitt rum och drömde om att en gång kunna rita exakt så som jag gör nu. Att lära sig uppskatta och levandegöra sin barndom är nog andemeningen i min utställning som jag kallar "Childhood drawings re-imagined”.

I samband med utställningen serverar hembygdsföreningen hembakat fika.