Relaterat till artikeln

På tisdagskvällen var det dags för den traditionsenliga gudstjänsten med luciatåg med Lantis i Daretorps kyrka. Många förväntansfulla föräldrar, släktingar och församlingsbor väntade i bänkarna på lucior i mängd, tärnor, pepparkaksgubbar, stjärngossar och tomtar. Efter de mer traditionsenliga sångerna bjöds det på extranummer önskat av barnen själva. Det blev Imse vimse spindel med rörelser och allt.

Efter psalmer och några ord av Magnus Hedström om advent och om glädjen över att få vänta var det dags för det mer historiska inslaget denna dag.

Kyrkoherde Agneta Karlsson och kyrkorådets ordförande Örjan Persson lämnade över ett gåvobrev och ett pepparkakshus med nyckeln till Daretorps församlingshem. Denna gåva till föreningen ”De ungas hus i Daretorp” togs emot av Malin Hultman och Anders Larsson som sitter i föreningens styrelse.

Agneta berättade kort om den långa process det varit för att hitta en bra lösning på ett övertagande av Daretorps församlingshem. Hon fortsatte med att önska föreningen lycka till och hoppades på många goda samarbeten med kyrkan även i fortsättningen.

Malin Hultman tackade från föreningens sida för möjligheten att ta över huset och på det sättet även säkra framtiden för Lantis. Efter avslutad gudstjänst välkomnades alla över till ”De ungas hus i Daretorp” för att fira med tårta.

Lena Linde