I dokumentärkörverket Hjässan är kal sjunger män ut om det viktiga i livet. De sjunger om manlighet, sorg och kärlek. Om svaghet, åldrande, föräldraskap, prestation och längtan.

Underlaget till dokumentärkörverket är tjugo djupintervjuer Annica Carlsson Bergdahl har gjort med män mellan 50 och 73 år. Majoriteten av männen är från Skaraborg, fyra av dem från Gotland.

Utifrån intervjuerna har författaren Lina Ekdahl skrivit sångtexter som tonsatts av kompositören Paula af Malmborg Ward. Volvo Skövde manskör framför verket tillsammans med tio professionella sångare. Musiker på scen är Johannes Bergion på cello och Bengt Olausson på dragspel. Körledare är Elisabeth Backhaus.

Vandringsutställning

Hjässan är kal består också av en vandringsutställning. Utställningen är formgiven av Milena Karlsson och består av fotografier av män, sångtexterna ur körverket, citat från intervjuerna. Konstnären Saba Bereket Persson har till utställningen skapat ett unikt verk; ADAM. Utställningen kommer att utgöra en viktig arena för programverksamhet, samtal och diskussioner om manlighet – metoo-rörelsen, skilsmässor, barn, åldrande, kroppen…

Biljetter kan köpas på billetto.se.