Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vill få fler tidaholmare att ställa ut

Lokala bil och mc-utställare efterlyses inför Motorlördagen. – Många fina bilar kommer från andra orter, men det vore hemskt roligt om fler tidaholmare vill visa upp sina rariteter, säger Stefan Axelsson och Arne Lundgren i Labbås Car & Bike.

Motorlördag genomförs i år för nionde året. Labbås Car & Bike tog över utställningen och arrangemanget år 2012. Arrangörerna uppskattar att mellan 300-400 fordon kommer att ställas ut nu på lördag.

– Det finns många fina bilar och motorcyklar här i Tidaholm, tyvärr är entusiasterna här lite svårflörtade. Förhoppningsvis ändrar det sig i år, säger Stefan Axelsson och Arne Lundgren.

Sekretariatet finns inne på Simons Radio & TV.

–Det kostar 60 kronor att ställa ut under Motorlördagen. Eller också kan man bara lösa medlemskap och stödja vår verksamhet. Vi brukar skänka pengar till olika ändamål som vi anser är passande. I år skänker vi 10 000 kronor vardera till tre föreningar. Vilka det är avslöjar vi på lördag.

Åtskilliga timmars arbetet ligger bakom förberedelserna för Motorlördag.

– Vi är 13 styrelsemedlemmar och jag har räknat ut att vi lagt 1 500-1 800 timmar tillsammans. Den största biten är att hitta sponsorer och det har varit en otrolig uppslutning av affärsinnehavare och företagare. Det kostar cirka 60 000-70 000 kronor att dra runt allt, säger Arne Lundgren.

Christofer Lee Willhans har engagerats som expert på gamla fordon och han kommer också att presentera en del fordon under cruisingen på kvällen. Det sker på Ernst Kjellgrens plats. Per-Olof Graaf, ordförande i Tidaholms Hembygdsförening, är också med och håller i trådarna. Några veteranfordon från Tidaholms museum kommer nämligen att visas upp under Motorlördagen.

Bilpark visas

Henrik Sveder står för den musikaliska underhållningen och Mats Gyllensvaan och hans söner ska visa upp deras imponerande bilpark.

– Det är tredje året vi kör en sådan specialare. De har sju fordon med sig.

För barnen kommer det vara två tillfällen med godisregn. Hoppborg erbjuds också.

Prästen Stellan Wihlstrand inviger utställningen på torget V8-konfirmander ska visa en nyrenoverad V8-motor.

HV-dansare uppträder och en jury kommer att utse vinnare i utställningen. Allt ska vara färdigt till Lions Ank Sim drar igång på eftermiddagen.

– Vi har ett samarbete med flera restaurangerna i Tidaholm som erbjuder Krögarlördag, tipsar Arne Lundgren avslutningsvis.

Thomas Gustafsson