Annons
Vidare till vastgotabladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Rimligt att försäkringspatienter går före?

Är det rimligt att personer med privat sjukvårdsförsäkring får vård före andra patienter med större behov? Det kommer att debatteras vid regionfullmäktige idag, något du kan följa nedan via Radio Falköpings direktsändning.

Årets första möte för regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen hålls på tisdag.

Det ska tas beslut som rör att åldersgränsen för fri tandvård sänks så att 24-åringar inte längre får gratis tandvård, något som Socialdemokraterna och Vänsterpartiet varit emot.

Hela 20 motioner ska behandlas, däribland Falköpingsbon Johanna Johanssons (SD) om förbud mot maskering i regionens lokaler. En annan motion, från Miljöpartiet, gäller att utreda en sammanhållen vårdkedja med en huvudansvarig barnmorska från mödravård till förlossning.

Det blir också sju interpellationsdebatter. Eva Olofsson (V) har ställt en fråga om privata sjukvårdsförsäkringar till Jonas Andersson (L). Hon undrar bland annat om han anser det rimligt att privata försäkringspatienter får vård före patienter med större behov?

Linn Brandström (M) från Töreboda kommer att få svara på en fråga om överbeläggningar på sjukhusen, som enligt motionen nått ”all time high” i somras. Janette Olsson (S) undrar vilka åtgärder ordföranden i personalutskottet kommer att vidta för att minska överbeläggningarna, som ökar patientrisker och ger tyngre arbetsbelastning.